Wijs met Medicijnen

Tips voor de oudere geneesmiddelgebruikers.

Dit is de titel van het boekje dat door KNMP en KBO-PCOB is uitgegeven.

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen. Om snel beter te worden of om zo gezond mogelijk te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren. Het is belangrijk medicijnen op de juiste manier te gebruiken.

Ouderen reageren anders op medicijnen.

Als u ouder wordt, verandert uw lichaam. Uw spierkracht neemt af, uw huid wordt droger, uw botten worden brozer. En uw lichaam reageert anders op medicijnen. Medicijnen kunnen langer werken en ook anders werken.
Dat heeft verschillende oorzaken.

Dit boekje met tips is te verkrijgen bij de apothekers en u kunt ook zoeken op hun website;

https://www.apotheek.nl/themas/ouderen-en-medicijngebruik